trojkat
5-latek:

Udowodnij ze w trojkacie DEF ktorego wierzcholkai sa spodki wysokosci danego trojkata ABC
wysokosci trojkata ABC sa dwusiecznymi kątiw trojkata DEF
14 lut 18:35
Kacper:
wsk. na czworokącie ABEF można opisać okrąg
14 lut 19:21
5-latek: Witaj

Pomysle
14 lut 19:39
===:
... a w USA biją murzynów
14 lut 19:42
5-latek: Na razie nie pisz rozwiazania ja jeszcze musze pomyskec
14 lut 19:42
5-latek: czesc
=== 
Jakie znowu pytanie zadano Putinowi ze ten ten tak odpowiedzial ?
Zauwazylem ze na czworokacie DOEB mozna juz opisac okrag bo ma dwa katty proste przeciwlegle
dalej mysle
14 lut 19:51
5-latek:

Prawie mi sie udalo z rysunkiem
Skpro AE ma byc dwusieczna kąta FED to to kąty FEA i AED musza byc rowne .
Katy AFB i AEB sa to katy proste to F i E leza na okregu o srednicy AB
Z tego mamy ze katy FEA i FBA sa rowne bo to katy wpisane w ikrag o srednic AB i oparte na
luku AF
Z tego ze czworokat DBEO ma dwa przeciwlwgle katy proste mozemy na nim tez opisac ikrag
Z tego juz est ze katy wpisane ktore sa opatre na luku DO sa rowne
kat FBA = katowi OBD = ka towi OED= katowi AED
Z tego zi z rownosci kątow FEA i FBA mam ze kąt FEA= kątowi AED
Dla wysokosci FB i CD wykazac podobnie
Troche sie opisalem ale powinno byc OK
14 lut 20:27
Mila:
Dobrze.
14 lut 23:30
Mila:

CD, BF,AE wysokości ΔABC
o− ortocentrum
14 lut 23:49
Metis:
15 lut 00:24
5-latek: Witam i dziekuje
Milu 
Mam na rano do pracy wiec ide wczesniej spac .
Jeszcze tylko czartek , piatek , sobota i o 13 w sobote weekend
15 lut 17:36
Mila:
Dobry wieczór

Ładne to zadanko i ładnie rozwiązałeś.
ΔDEF − to tak zwany trójkąt spodkowy.
15 lut 17:44