matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby zespolone
Michał:
Liczby zespolone (z
2
)−(2−i)z−(2i) = 0
14 lut 18:14
relaa:
z
2
− (2 − i)z − 2i = 0 z
2
− 2z + iz − 2i = 0 z(z − 2) + i(z − 2) = 0 (z − 2)(z + i) = 0
14 lut 18:15