pierwiastki
Niki: Liczba różnych pierwiastków całkowitych równania jest równa
ab: x4−x3−2x+2=0
Ktoś wytłumaczy?
14 lut 14:53
===:
x
3(x−1)−2(x−1)=0
(x−1)(x
3−2)=0
i wszystko jasne
14 lut 14:57
Niki: a na polski to już się nie chodziło?

"wytłumaczy"

Nie rozumiem wgl jak to zrobić xD mam duże zalegóśći
14 lut 15:29
Jerzy:
x − 1 = 0 ⇔ x = 1
x3 − 2 = 0 ⇔ x = 3√2
które rozwiazanie jest całkowite ?
14 lut 15:32
Niki: EJ chyba kapuje powoli <3 Dziekuje , nie wiedziałam zę to tak można łatwo rozpisać
14 lut 15:59