matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ff
mat:
oblicz calke
dx
∫
sin
3
x
14 lut 14:45
Jerzy:
sinx
= ∫
dx = ... a teraz poradzisz sobie ?
sin
4
x
14 lut 15:04
Jerzy:
2
(t
2
+1)
2
Albo ... podstawienie t = tg(x/2) prowadzi do:
∫
dt ... i prosto.
8
t
3
14 lut 15:08