14 lut 14:34
Jerzy:
A dlaczego nie ?
14 lut 14:38
Dark: (2/t+2 ) dlaczego z niego wyszło 4ln I t+2 I +c ?
Ps : Dopiero sie ucze całek
14 lut 14:44
Jerzy:
| | −2 | | 1 | |
2∫ |
| dt = −4∫ |
| = −4ln|x+2I |
| | t+2 | | t+2 | |
14 lut 14:46
Dark: ze wzoru ∫(1/x)dx ?
14 lut 14:48
Dark: ja to chciałem liczyć ze wzoru na ∫dx/x2+1
14 lut 14:50
Adamm: może zanim zaczniesz uczyć się całek naucz się poprawnego zapisu
14 lut 14:51
Dark: −4/√2 arctg √t/√2 +c
14 lut 14:52
Adamm: to nie jest tak że każdy na tym forum musi umieć zapisywać ułamki, ale każdy ma na klawiaturze
nawiasy o ile mi wiadomo
14 lut 14:52
Jerzy:
a skąd arctg ?
14 lut 14:53
Dark: ok , sorry za zapis jestem tu nowy
14 lut 14:53
Dark: Jerzy w rozwiązaniu z
14 lut 2017 14:46
Z jakiego wzoru na całki korzystałeś ? I już sobie ide sorry ,za spam
14 lut 14:57
Jerzy:
| | f'(x) | |
∫ |
| dx = ln|f(x)| + C ( a stałą wyłaczyłem przed całkę ) |
| | f(x) | |
14 lut 15:00
Dark: nie znałem tego wzoru ja sie próbuje coś sam nauczyć w przerwę , sorry za takie głupie pytanie
ale dopiero 2 dni mam styczność z całkami
14 lut 15:07
Jerzy:
Pomału .... zaczynaj od najprostszych.
14 lut 15:09
Kasia: Adam ogarnij sie troche
14 lut 16:05