matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dd
k:
1
wyznacz asymptoty dla xarctg
x
undefined
14 lut 12:10
Adamm:
1
lim
x→0
xarctg
= 0
x
1
1
arctg
x
lim
x→±
∞
xarctg
= lim
x→±
∞
= 1
x
1
x
asymptota pozioma y=1
14 lut 12:46