zaa
pytanko: hej mam problem
Jak policzyć prędkość kątową ciała, które leci pionowo ze stałą prędkością i na stałej
wysokości?
Może ktoś podpowiedzieć prosze?
14 lut 10:13
pytanko: Jerzy mogę liczyć na jakąś podpowiedź?
14 lut 10:16
'Leszek: Cialo to porusza sie chyba poziomo na stalej wysokosci ze stala predkoscia v ?
14 lut 10:16
pytanko: tak
14 lut 10:17
pytanko: I właśnie jak to wszystko połączyć ze sobą?
14 lut 10:17
pytanko: jeżeli przyjmiemy sobie jakiś punkt na ziemi jaki jest profil prędkości kątowej?
14 lut 10:18
pytanko:
14 lut 10:20
'Leszek: Zrob rysunek , znajdz funkcje trygonometryczna kat α , wyznacz kat i predkosc katowa
to ω = dα/dt
14 lut 10:21
pytanko: ok ale żeby wyznaczyć funckcję potrzebuję dwóch odległości więc z prędkości mam zrobić coś
rodzaju całki z v?
14 lut 10:25
'Leszek: Musi byc podana wysokosc H , wowczas przebyta droga S = v*t ,
α − kat od pionu do ciala , czyli tg α = S/H ,
ω = dα/dt
14 lut 10:34
pytanko: pięknie dziękuję

niech ci się powodzi!
14 lut 10:40