matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice
also:
Oblicz granicę :
27−x
3
lim (x→3)
x
3
−8x−3
13 lut 21:15
5-latek:
27−x
3
= 3
3
−x
3
13 lut 21:17
also:
No przecież... Dziękuję
13 lut 21:18
5-latek:
dla mianownika widzisz ze dla x=3 x
3
−8x−3=0 wiec dziel go przez (x−3)
13 lut 21:19