Rozwiąż równanie
mental2009: Rozwiąż równanie
13 lut 19:34
Janek191:
x ≠ 0
Pomnóż obustronnie przez x i rozwiąż równanie kwadratowe
x2 − 5 x − 6 = 0
13 lut 19:40
Dziadzia: x2 − 5 x − 6 = 0
x2 − 5 x = 6
62 − 5(6) = 6
36 − 30 = 6
13 lut 19:56
Dziadzia: x = 6
13 lut 19:56
Adamm: Dziadzia, jeszcze jedno
13 lut 19:57
Timor i pumba: troche przekombinowales
x1=6 lub x2= −1
13 lut 20:00
Dziadzia: Δ= 52 − 4*x2*6 = 0
Δ=25−24x2=0
13 lut 20:04
Janek191:
x
2 − 5 x − 6 = 0
( x − 6)*(x + 1) = 0
x = 6 lub x = − 1
=================
Lub Δ i wzory na x
1 i x
2
13 lut 20:05
Dziadzia: Wiem, zapomniałem, że delta XD. Chciałem sobie zrobić parę zadań dla treningu i
prezekombinowałem XD. Student BW
13 lut 20:05
Janek191:
Dziadzia nie pisz głupot

!
13 lut 20:05
Beneficjent: Dziadzia się zapędził XD
13 lut 20:07
Beneficjent: Ja bez treningu też pewnie bym coś takiego odwalił XD
13 lut 20:07