2 | a2 + b2 | 1 | |||||||||||||||
≤ | = | ||||||||||||||||
| 2 | 2 |
1 | 1 | ||
+ | ≥ 4 | ||
a2 | b2 |
a2 + b2 | 1 | ||
= | ≥ √a2b2 | ||
2 | 2 |
1 | |
≥ a2b2 | |
4 |
1 | |
≥ 4 | |
a2b2 |
1 | 1 | 1 | |||
+ | + | ≥ 8 | |||
a2 | b2 | a2b2 |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||
+ | + | + 1 = | (1 + | ) + 1 + | = | ||||||
a2 | b2 | a2b2 | b2 | a2 | a2 |
1 | 1 | |||
(1 + | )(1 + | ) ≥ 8 + 1 = 9. | ||
a2 | b2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |