matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układ równan
renia:
czy ktoś potrafi rozwiązać ten układ równań ? 36/x=36/(y) +6 36/x+1=36/(x+1) +3
13 lut 17:32
Janek191:
Czy ten układ jest dobrze przepisany ?
36
36
=
+ 6
x
y
36
36
+ 1 =
+ 3
x
x + 1
14 lut 09:07
KKrzysiek:
a to nie jest równanie diofantyczne?
14 lut 09:28