matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka krzywoliniowa
WKZ:
Oblicz masą łuku krzywej C:
⎧
x=e
t
⎨
y=e
−t
, t∊<0,1>
⎩
z=
√
2
t
o gęstości g(x,y,z)=xyz.
13 lut 17:29
WKZ:
up
13 lut 18:29
WKZ:
up
13 lut 19:10
WKZ:
może ktoś jednak się skusi?
13 lut 21:06
Benny:
dx
=e
t
dt
dy
=−e
−t
dt
dz
=
√
2
dt
√
2
∫
0
1
t
√
e
2t
+e
−2t
+2
dt=
√
2
∫
0
1
t*(e
t
+e
−t
)dt=... tutaj już dasz radę e
2t
+e
−2t
+2=(e
t
+e
−t
)
2
14 lut 14:15
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick