matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zespolone
Bob:
W (i)=0 W (z) przedstaw w postaci iloczynu W (z)=z
4
+z
3
+2z
2
+z+1
13 lut 16:17
Adamm:
W(z)=z
4
+z
2
+z
3
+z+z
2
+1=(z
2
+1)z
2
+(z
2
+1)z+(z
2
+1)=(z
2
+1)(z
2
+z+1)
13 lut 16:27