matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
XYZ:
x
2
−1
Jak obliczyć całkę ∫
x−1
13 lut 12:59
Adamm:
x
2
−1
=x+1
x−1
x
2
∫x+1 dx =
+x+c
2
13 lut 13:00
Jerzy:
(x+1)(x−1)
= ∫
dx
x−1
13 lut 13:00