matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wskaż przedziały, wklęsłości wypukłości u punkty przegięcia
Bob:
f(x)=e
−x
2
13 lut 11:43
Jerzy:
f'(x) = −2x*e
−x
2
f"(x) = −2e
−x
2
− 2x*(−2x*e
−x
2
) = −2e
−x
2
(1 + 2x
2
)
13 lut 11:48
Jerzy:
Drobna pomyłka: f"(x) = −2e
−x
2
(1 − 2x
2
)
13 lut 11:50