Pochodne
Michał: Obliczyć pochodne funkcji...
| | 1 | |
a) f(x) = −cos2(3−x) − sin2( |
| ) |
| | 3x | |
b)
√ecos(4x2)
Proszę o pomoc w rozpisaniu tych przykładów.
12 lut 21:51
Adamm: | | 1 | |
a) −cos2(3−x)−sin2( |
| ) = −1 |
| | 3x | |
f'(x)=0
12 lut 21:54
Michał: Czy mógłby ktoś rozpisać bo ja tego nie widzę?
19 lut 15:11
Jerzy:
a) f(x) = − [sin2(3−x) + cos2(3−x)]= − 1
Pochodna stałej jest równa 0.
19 lut 15:17
Jerzy:
| | 1 | |
b) f'(x) = |
| *ek*(−8x*sin(4x2)) , gdzie: k = cos(4x2) |
| | 2√ek | |
19 lut 15:25