USTAL WZÓR CIĄGU
beti19: proszę pomóżcie w zadaniu:
Ustal wzór w/g którego powstają kolejne wyrazy ciągu:
a] 2,4,6,8,10,12 ....... − tu będzie a
n = a
n+2
b] −2,0,2, 4,6,8,10 ....... −


c] 2,5,10,17,26,37......... −

d] 1,
√2,
√3, 2,
√5,
√6 ...... −
12 lut 20:29
karty do gry: a) : an = 2n
b) an = 2n − 4
c) an = n2 + 1
d) an = √n
12 lut 20:30
Adamm: a) an=2n, n≥1
b) an=2n−4, n≥1
c) an=1+n2, n≥1
d) an=√n, n≥1
12 lut 20:33
pawjan: c) an= n2 +1
d) an= √n
12 lut 20:34
beti19: bardzo dziękuję

jak szybko rozwiązaliście to zadanie , jestem pod wrażeniem

Adamm , karty do gry, pawjan jak długo uczycie się matematyki


?
12 lut 20:44
zef:
12 lut 20:48
beti19: zef możesz jaśniej

?
12 lut 20:50
Adamm: beti19, kilka lat
12 lut 20:50
Adamm: kilka, kilkanaście
12 lut 20:54
beti19: no to Adamm − szacun

− bo ja dziś dopiero zaczęłam uczyć się ciągów
ale fajnie jest gdy czasem można tu na forum liczyć na Waszą pomoc
12 lut 21:05