funkcja
Najkos: | | 1 | |
Mam takie funkcje f(x)=x√ |
| z tyłu odpowiedzi mam napisane tak: zapisanie wzoru |
| | (x+2)2 | |
| | x2 | |
f(x) w postaci f(x)=√ |
| |
| | (x+2)2 | |
może ktoś mi to wytlumaczyc takie przekształcenie
12 lut 18:51
Timor i pumba: Cos grilujesz
12 lut 18:53
Timor i pumba: Dobrze jest
Nie zauwazylem tego x z przedu
Zostal wciagniety pod pierwiastek
12 lut 18:55
Najkos: na prawde a oto zadanie
| | 1 | |
Wyznacz przedziały monotoniczności i ekstrema funkcji f(x)=x√ |
| |
| | (x+2)2 | |
nie wiedziałem jak pochodną wyliczyć więc zerknąłem z tylu mam tak zapisane..
| | x2 | |
potem funkcje przekształcili w g(x)= |
| |
| | (x+2)2 | |
12 lut 18:56
Najkos: aaaa już wiem tam jest mnożenie a nie dodawanie mój błąd
12 lut 18:57