matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
Szczuros:
Log 9
√
3
1/3
12 lut 16:33
Janek191:
1
Czy to jest log
9
√
3
?
3
12 lut 16:46
Janek191:
1
log
9
√
3
= x ⇔ ( 9
√
3
)
x
= 3
−1
3
( 3
2
*3
0,5
)
x
= 3
−1
3
2,5x
= 3
−1
2,5 x = − 1
1
−2
x = −
=
= −0,4
2,5
5
12 lut 16:49