matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykaz
Ok:
wykaz ze jesli a=9
√
27
+3
i b=27
√
12
+1
to a=27*b
12 lut 16:24
Adamm:
√
12
=2
√
3
27*b=27*27
2
√
3
+1
=3
3
*3
6
√
3
+3
=3
6
√
3
+6
=9
3
√
3
+3
=9
√
27
+3
=a
12 lut 16:32