matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
12345fd:
Oblicz pochodna f(x)= pierwiastek 7 stopnia
√
x
3
f(x)= 3 pierwsiatek 5 stopnia
√
x
7
Nie wychodzą mi te dwa przyklady prosze o rozwiazanie ich w celu ustalenia gdzie popelniam blad
12 lut 14:08
Adamm:
f(x)=
7
√
√
x
3
=x
3/14
3
f'(x)=
x
−11/14
14
12 lut 14:10
Jerzy:
a) f(x) = x
1/21
1
f'(x) =
*x
−20/21
21
12 lut 14:10
Jerzy:
Mój bład
f(x) = x
3/14
12 lut 14:12
Jerzy:
Drugi zapis niejasny.
12 lut 14:16
12345fd:
3
5
√
x
7
12 lut 14:17
12345fd:
drugi przyklad
12 lut 14:17
Jerzy:
f(x) = 3*x
7/5
7
f'(x) = 3*
x
2/5
5
12 lut 14:19