matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka przez podstawienie
Janusz :
∫
√
x
2
−1
dx Czy dobrym podstawieniem będzie x=cosht i potem z jedynki dla funkcji hiperbolicznych ?
12 lut 09:48
Jack:
Albo postawienie
1
x = (t +
)*1/2
t
albo x = cosht Czyli powinno byc ok
12 lut 10:14