dx | dx | 1 | ||||
∫ | = ∫ | * | dx | |||
sinnx | sinn−2 | sin2x |
1 | 1 | 1 | 1 | |||||
∫ | * | dx = −ctgx* | −(n−2)∫cos2x | dx | ||||
sinn−2x | sin2x | sinn−2x | sinnx |
1 | 1 | 1 | 1 | |||||
∫ | dx = −ctgx* | −(n−2)∫ | dx+(n−2)∫ | dx | ||||
sinnx | sinn−2x | sinnx | sinn−2x |
1 | 1 | 1 | n−2 | 1 | ||||||
∫ | dx=− | ctgx* | + | ∫ | dx | |||||
sinnx | n−1 | sinn−2x | n−1 | sinn−2x |
1 | ||
wyciągasz | i przez części | |
cos2x |
1 | 1 | 1 | sin2x | |||||
∫ | * | dx=tgx* | −(n−2)∫ | dx | ||||
cosn−2x | cos2x | cosn−2x | cosnx |
1 | 1 | dx | 1 | |||||
∫ | dx=tgx* | −(n−2)∫ | +(n−2)∫ | dx | ||||
cosnx | cosn−2x | cosnx | cosn−2x |
1 | 1 | sinx | n−2 | 1 | ||||||
∫ | dx= | * | + | ∫ | dx | |||||
cosnx | n−1 | cosn−1x | n−1 | cosn−2x |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |