granica
aga: oblicz granicę
lim (1−e2x)ctgx
x−>0+
11 lut 22:48
umc: podstaw 0 pod x
11 lut 22:49
Adamm: umc, to jest symbol nieoznaczony
| | e2x−1 | x | |
limx→0+ (1−e2x)ctgx = limx→0+ 2* |
|
| *cosx = 2 |
| | 2x | sinx | |
11 lut 22:51
Adamm: zapomniałem o minusie, ma być −2
11 lut 22:52
aga: jak została rozpisana i obliczona granica cgtx?
11 lut 22:57
aga: ctgx*
11 lut 22:58
Adamm: | | sinx | |
limx→0 |
| = 1 granica specjalna |
| | x | |
| | ex−1 | |
limx→0 |
| = 1 granica specjalna |
| | x | |
11 lut 22:59
aga: a cosx

?
11 lut 23:01
Adamm:
11 lut 23:05
umc: a no tak ctg 0 nie istnieje
11 lut 23:14