równania trygonometria
bca: sin(3x+1)=−1
proszę o pomoc
11 lut 22:21
Adamm: sin(3x+1)=−1
sin(3x+1)=sin(3π/2)
3x+1=3π/2+2kπ
11 lut 22:22
bca: dzieki
11 lut 22:25
bca: chociaż w odpowiedziach mam −π+26+23kπ i nie mogę cos doprowadzic do tej postaci bo
wychodzi mi inaczej delikatnie
11 lut 22:30
Adamm: to to samo
11 lut 22:32
bca: Czuje że robie jakis idiotyczny blad ale wychodzi mi 3π −26 zamiast −π+26
11 lut 22:34
bca: dobra robiłem to trochę źle, nie ważne. Dzięki jeszcze raz
11 lut 22:35
Adamm: podmień k na k−1 i będzie to samo
11 lut 22:36
bca: Tak, doszedłem własnie do tego chwilkę temu. Dzięki jeszcze raz.
11 lut 22:37