Logarytm
Maciek: Logarytm
3x=3√12 wtedy log3(2)=? odp to log3(2)=(3x−1)/2
Nie za bardzo wiem skad sie to bierze
11 lut 19:33
Adamm: 3
x=12
1/3
3
x=4
1/3*3
1/3
3
x−1/3=2
2/3
log
3(3
x−1/3)=log
3(2
2/3)
11 lut 19:37
Maciek: Dziekuje
11 lut 19:38
Janek191:
3
x =
3√12 = 12
13
log
3 3
x = log
3 12
13
| | 1 | | 1 | |
x = |
| ( log3( 3*4) ) = |
| ( log3 3 + 2 log3 2) / *3 |
| | 3 | | 3 | |
3 x = 1 + 2 log
3 2
3 x − 1 = 2 log
3 2
=================
11 lut 19:39
Janek191:
3
x =
3√12 = 12
13
log
3 3
x = log
3 12
13
| | 1 | | 1 | |
x = |
| ( log3( 3*4) ) = |
| ( log3 3 + 2 log3 2) / *3 |
| | 3 | | 3 | |
3 x = 1 + 2 log
3 2
3 x − 1 = 2 log
3 2
=================
11 lut 19:40