matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Miejsce geometryczne liczb zespolonych
Kamil:
Znajdz miejsce geometryczne liczb zespolonych spelniajacych rownanie
z
=
1
z
.
11 lut 18:43
Adamm:
inaczej można zapisać to jako |z|
2
=1 czyli |z|=1
11 lut 18:45
Kamil:
Dzięki!
11 lut 18:46