Wyznacz x
QWERTY: Wyznacz x
log12 (x2+x)≤−1
11 lut 17:28
relaa:
log1/2(x2 + x) ≤ −1
Dziedzina, a później
x2 + x ≥ 2.
11 lut 17:30
cxvxcvxv: 52 52
210 210
a2 a2
a25 a25
√2 √2
√81 √81
11 lut 17:31
QWERTY: x
2+x>0
x(x+1)>0
x
1=0
x
2=−1
D=−R−<−1,0>
x
2+x≥
2 skąd się wzięła 2
11 lut 17:35
11 lut 17:38
5-latek: A wedlug Ciebie ile powinno tam byc?
11 lut 17:39
QWERTY: | 2 | | 3 | | 27 | |
( |
| )x+2*( |
| )2x+1>( |
| )x−3 |
| 3 | | 2 | | 8 | |
| 3 | | 3 | | 3 | |
( |
| )−x−2*( |
| )2x+1>( |
| )3x9 |
| 2 | | 2 | | 2 | |
| 3 | | 3 | |
( |
| )−x−2+2x+1>( |
| )3x−9 |
| 2 | | 2 | |
x−1>3x−9 <−− nie zmieniamy znaku tak
![](emots/2/pytajnik.gif)
−1+9>3x−x
8>2x |2
4>x
11 lut 18:04