log
QWERTY: log5 8,64
11 lut 16:10
Jerzy:
I co ?
11 lut 16:11
QWERTY: m=log5 6 to log5 8,64 ma wartość ?
11 lut 16:14
roza: ~1.34
11 lut 16:16
QWERTY: ma być 3m−2
11 lut 16:18
Eta:
i dawaj.............
11 lut 16:20
karty do gry: = log
5 864 + log
5 0,01 = log
5 (6 * 12
2) + log
5 (0,1)
2 =
| | 6 | |
log5 6 + log5 (1,2)2 = log5 6 + 2 log5 |
| = log5 6 + 2 log5 6 − 2log5 5 = |
| | 5 | |
3log
5 6 − 2 = 3m − 2
11 lut 16:21
Eta:
| | 63 | |
log58,64=log5 |
| = 3log56 −2=3m−2 |
| | 52 | |
i po b
ólu
11 lut 16:23
11 lut 16:29
Eta:
| | 864 | | 216 | | 63 | |
8,64= |
| = |
| = |
| |
| | 100 | | 25 | | 52 | |
11 lut 16:32
Mariusz:
Logarytm dwójkowy można obliczyć bit po bicie do zadanej dokładności
po sprowadzeniu liczby logarytmowanej do przedziału [1,2)
Dzieląc pisemnie można zmienić podstawę logarytmu
11 lut 16:52