asymptota
mcq8: asymptoty pionowe
f(x) = ln(x+2)/x
Czy tu będzie dwa razy reguła de H'ospitala?
11 lut 15:57
Jerzy:
Reguła nie ma tu zastosowania.
11 lut 15:58
mcq8: nie? a ln2 to nie 0?
11 lut 15:59
Jerzy:
Nie.
| | ln(x+2) | | ln2 | |
limx→0 |
| = [ |
| ] = +∞ |
| | x | | 0 | |
11 lut 16:03
Jerzy:
Policz jeszcze lewostronną.
11 lut 16:04
Jerzy:
11 lut 16:05
Mcq: Tez wychodzi +∞
11 lut 17:40
Adamm: | | ln(x+2) | | ln2 | |
limx→0+ |
| = [ |
| ] = ∞ |
| | x | | 0+ | |
| | ln(x+2) | | ln2 | |
limx→0− |
| = [ |
| ] = −∞ |
| | x | | 0− | |
| | ln(x+2) | | −∞ | |
limx→−2+ |
| = [ |
| ] = ∞ |
| | x | | −2 | |
11 lut 17:43
Mcq: Dlaczego −2 jeszcze?
11 lut 17:45