matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zespolone
mcq8:
Rozwiaż równanie w zbiorze liczb zespolonych z
3
−5iz
2
+2z−10i=0 wyszło mi z1 = − pierwiastek z 2 i z2 = 5i
11 lut 15:24
Pytający:
z
2
(z−5i)+2(z−5i)=0 (z
2
+2)(z−5i)=0 (z−i
√
2
)(z+i
√
2
)(z−5i)=0
11 lut 17:34