matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciągi - granice - spr obliczeń
Zerra:
Cześć, mam obliczyć granice ciągu a
n
i nie za bardzo wiem czy dobrze zrobiłem to, tak więc daje do sprawdzenia
a
n
=
1+2
√
n
n+12
1+2
√
n
n+12
=
√
n
(0+2)
n(1+0)
=
1
√
n
*2= 0*2=0
11 lut 12:52