ile to
księżniczka Leia: Pierwiastek trzeciego stopnia z − ( 1 / 8 )−1
11 lut 12:15
11 lut 12:17
księżniczka Leia: A co z pierwiastkiem 3 stopnia
11 lut 12:18
księżniczka Leia: Całość zad jest taka pierwiastek trzeciego stopnia z − ( 1 / 8 ) −1 * 16 −3/4
11 lut 12:19
księżniczka Leia: Aaa i tam jak jest 1/8 ma być minus sory
11 lut 12:20
5-latek: taki ma byc zapis ?
jesli tak to
(U[1}{8})
−1*16
−3/4= 2
3*(2
4)
−3/4= 2
3*2
−3= 1
11 lut 12:42
5-latek: Dobra i wtedy dostajesz z=−1
3√−1
11 lut 12:44
księżniczka Leia: Ok
11 lut 12:47
5-latek: 3√1 sa rowne
ω
0=1
to
3√−1 sa rowne
−ω
0
−ω
1
−ω
2
11 lut 12:50