1 | ||
∑ = | ||
n2 |
1 | ||
∑ = | ||
n! |
1+1 | 1 | 2 | n! | 2 | n! | 2 | ||||||||
b | / | = | * | = | * | = | =1 | |||||||
(n+1)! | n! | (n+1)! | 1 | 1 | (n+1)*n1 | n+1 |
1 | ||
czy ta reguła tego nie rozwiązuje? Powinnam wziąć pod n√ | ? | |
n! |
π2 | ||
a) zbieżny (do | , patrz problem bazylejski), | |
6 |
1 | 1 | |||
a) ∑n = 1∞ | = ∑n = 0∞ | − 1 = e − 1 | ||
n! | n! |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |