Trzeba obliczyc obszar, prosze o sprawdzenie
Ronney: x=2−y
2, y=2x+2 dla y≤1
| 3 | |
Pole obszaru wyszło 4 |
| |
| 4 | |
11 lut 01:38
Ronney: oczywiscie nalezy to obliczyc za pomoca calek oznaczonych
11 lut 01:41
Janek191:
![rysunek](rys/129228.png)
−0,5 1 2
P = ∫ ( 2 x − 2) dx + ∫ dx + ∫
√2 − x dx
− 1 −0,5 1
11 lut 09:31
Janek191:
![rysunek](rys/129229.png)
Tam wyżej powinno być ( 2 x + 2) zamiast 2 x − 2
Trzeba jeszcze dodać pole pod osią OX
2 2
P
1 = − [ ∫ −p{2 − x) dx − 0,5*1*2] = ∫
√2 − x dx + 1
− 2 − 2
11 lut 09:44