matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja sinus
mat1510:
f(x)=sinx (0;30) ile ma mjs zerowych ? jak obliczyc bez rysowania
10 lut 22:03
Mila:
sinx=0 x=kπ 0≤kπ<30 /:π
30
0≤k≤[
]
π
0≤k≤9, k∊N Czyli , ile?
10 lut 22:14