matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze o jakies wyprowadzenie
Ronney:
dx
6x
2
+5x+1
10 lut 21:44
Mariusz:
A
B
1
+
=
3x+1
2x+1
6x
2
+5x+1
10 lut 21:47
Janek191:
1
1
6 x
2
+ 5 x + 1 =6*( x +
)*( x +
) = ( 2 x + 1)*( 3 x + 1)
2
3
Rozkład na ułamki proste.
10 lut 21:49