liczby
liczby : Na ile sposobow mozna zapisac liczbe 27*33*52*71 w postaci iloczynu trzech czynnikow?
10 lut 21:03
Jolanta: 23*24*33**52*7=63*22*52*22*7=63*202*7 o takie cos chodzi ?
10 lut 23:47
Adamm: pewnie chodziło o a*b*c gdzie a, b, c∊ℕ
na przykład a=27*33, b=52, c=71
10 lut 23:49
Jolanta: 27*3*32*52*7=27*152*21
10 lut 23:56
3Silnia&6: Cos za trudne to zadanie.Masz odpowiedz ?
10 lut 23:59
liczby : Nie mam
11 lut 11:25
liczby: Moze te wykladniki maja znaczenie?
11 lut 23:39
liczby: A inna liczbe? Np. 96.
1*1*96
1*96*1
96*1*1
to juz sa 3 mozliwosci
12 lut 23:21