matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka nieoznaczona
Fretx:
Witam. Czy mógłby mi ktoś pomóc z tą całką? ∫e
t
2
10 lut 20:58
Benny:
Nieelementarna
10 lut 21:03
Mariusz:
x
n
e
x
=∑
n!
x
2n
e
x
2
=∑
n!
t
2n+1
∫e
t
2
=∑
(2n+1)n!
12 lut 21:17