Czy dobrze policzyłem pochodną ?
student: Czy dobrze policzyłem pochodną ?
f(x) = 2−x*arctgx
f'(x) = −x*arctgx*2−x*arctgx−1*(−arctgx−xx2+1)
f'(x) = x*arctgx*2−x*arctgx−1*(arctgx+xx2+1)
W tym nieczytelnym ułamku na końcu po arctgx jest:
licznik: x
mianownik: x2+1
Ps. Dziwie się, że nikt do tej pory nie naprawił tych bugów jak się pisze ułamki itp.
10 lut 20:02
grzest:
f'(x) = −ln(2)*2−x* arctgx (arctgx+x/(x2 + 1)).
10 lut 21:49
student: aaa no tak, pomyliłem na początku wzór na pochodną liczba do x z x do liczby

Dzięki !
11 lut 00:03