π | ||
sin(4x)=sin(5x+ | ) | |
2 |
π | ||
4x+2kπ=5x+ | ||
2 |
−π | ||
x= | +2kπ, k∊ℤ | |
2 |
π | ||
A 4x+2kπ=5x− | ) ? | |
2 |
1234π | ||
sin(x)=sin( | ) | |
5678 |
1234π | ||
x+2kπ= | ||
5678 |
1234π | ||
x= | +2kπ | |
5678 |
π | ||
cos(5x) = cos( | − 4x) | |
2 |
π | π | |||
5x = | − 4x + k • 2π ∨ 5x = − | + 4x + k • 2π | ||
2 | 2 |
π | 2 | π | ||||
x = | + k • | π ∨ x = − | + k • 2π | |||
18 | 9 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |