Całka nieoznaczona pomocy!
pomoocy!: Całka nieoznaczone z 2/(1−(cosx)2)
dziękuję za pomoc!
10 lut 16:14
karty do gry: | | 2 | |
= ∫ |
| dx = −2ctg(x) + C |
| | sin2x | |
10 lut 16:19
pomoocy!: pomyliłem się powinno być 2/(1+(cosx)
2)
I właśnie ten plus wszystko komplikuje
10 lut 16:22
karty do gry: | | 1 | | 1 | |
t = tgx , dx = |
| dx , cos2x = |
| |
| | 1 + t2 | | 1 + t2 | |
10 lut 16:26
pomoocy!: supcio dzięki
10 lut 16:28
pomoocy!: dx=dt/1=t2 powinno byc
10 lut 16:29
pomoocy!: + zamiast =
10 lut 16:29