(1−x)lnx | ||
2. lim x−>1 | ||
sin(1−x)2 |
3 | cos2x | |||
3. lim x−> | π | |||
2 | 1+sin3x |
1 | ||
4. lim x−>0 ( | − ctgx) | |
x |
1−cos√cos2x | ||
5. lim x−>0 | ||
x2 |
2*e2x + 1 | 2 + 1 | |||
Granica wykładnika: = limx→0 | = [ | ] = 3 | ||
e2x +x | 1 + 0 |
1 | ||
przy tym ln(e2x+x) jest jeszcze | ||
x |
1 | 1 | ||
jak rozumiem, jest wykładnikiem, a ln(e2x+x)1/x = | *ln(e2x + 1) | ||
x | x |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |