równianie liniowe
mcq8: twierdzenie kroneckera − capellego ustalić ilosc rozwiazan
− 1 2 − 3 0
2 1 1 3
3 −1 2 0
1 2 −1 1
Po obliczeniach wyszło mi że rank(A) = 3, rank (A/b) = 4 3≠4 więc układ jest sprzeczny, brak
rozwiązań.
Czy ktos mógłby to sprawdzic?
9 lut 22:32
Pytający:
https://www.wolframalpha.com/input/?i=rank+of+%7B%7B%E2%88%92+1,+2,+%E2%88%92+3%7D,%7B+2+,1,+1%7D,%7B+3,+%E2%88%921,+2%7D,%7B+1,+2,+%E2%88%921%7D%7D
https://www.wolframalpha.com/input/?i=rank+of+%7B%7B%E2%88%92+1,+2,+%E2%88%92+3,+0%7D,%7B+2+,1,+1,+3%7D,%7B+3,+%E2%88%921,+2,+0%7D,%7B+1,+2,+%E2%88%921,+1%7D%7D
10 lut 00:02