matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Macierz
Kosi:
Bardziej niz zadanie mam pytanko, czy istnieje cos takiego jak liczenie macierze wielomianowej? np majac uklad typu x
3
+5y
2
−4z
6
=8 x
3
+5z=4 x
2
−y
3
−z=9 (z
2
−y
2
)x=6 i policzenie przy pomocy macierzy takiego ukladu ?
9 lut 21:27