| 23π | 53π | |||
wartość wyrażenia cos | + sin(− | ile wynosi | ||
| 7 | 14 |
| 2 | 11 | |||
=cos(3π+ | π)− sin(3π+ | π)= | ||
| 7 | 14 |
| 9 | 11 | π | 9π | 11 | ||||||
=cos( | π)− sin(π+ | π)=sin( | − | )−sin(π+ | π) | |||||
| 7 | 14 | 2 | 7 | 14 |
| 11π | 11π | 11π | 11π | |||||
=sin(− | )+sin | =−sin( | )+sin | =0 | ||||
| 14 | 14 | 14 | 14 |
| 2π | 11 | |||
nie bardzo rozumiem czemu w drugiej linijce zostało cos(π+ | ) − sin(π+ | π) tak | ||
| 7 | 14 |
| 2π | 2π | |||
cos(3π+ | )=sin( | ) | ||
| 7 | 7 |
| 2π | ||
a jak dodamy π to powstanie cos(π+ | ) rozumiem | |
| 7 |
| 2 | 2 | |||
3π+ | π=2π+π+ | π | ||
| 7 | 7 |
| 2 | 2 | 9π | ||||
cos(2π+π+ | π)=cos(π+ | π)=cos | ||||
| 7 | 7 | 7 |