wyznacz asymptoty
masticgum: wyznacz asymptoty poziome i pionowe wykresu funkcji f
a) f(x)=√1−4x/1−x
9 lut 18:04
lolek: 1. Wyznaczasz dziedzinę
2. liczysz granicę na jej krańcach
9 lut 22:47
masticgum: wiem, nie potrafię oblicyć granicy w 1 tego wyrażenia/nie wychodzi mi tak jak w odpowiedziach
10 lut 17:32
Pytający: | | −3 | |
limx→1+ f(x) = [√ |
| ] =∞ |
| | 0− | |
10 lut 17:40
masticgum: dlaczego granica lewostronna nie istnieje? tego nie rozumiem
10 lut 18:06
Pytający: | | 1 | |
x∊(−∞, |
| )∪(1, ∞)  |
| | 4 | |
10 lut 18:52
Pytający: Błąd,
| | 1 | |
x∊(−∞, |
| >∪(1,∞) oczywiście |
| | 4 | |
10 lut 18:55
masticgum: ok, już jasne wszystko, dzięki
11 lut 09:08