Nie mam pojęcia jak zabrać się za tą granicę.
Ania: Wiem, że trzeba ją rozbić na prawo i lewostronną:
lim x→0 (1/(1+e1/x)
9 lut 14:24
9 lut 14:26
'Leszek: Tak nalezy policzyc obie granice korzystajac np. z metody Hienego
dla x →0+ podstawiasz x = 0 + 1/n i obliczasz granice dla n → ∞
otrzymasz wynik 0
dla x → 0 − podstawiasz x = O − 1/n i otrzymasz wynik dla n → ∞ , lim = 1
Sprawdz !
9 lut 14:30
Adamm: 'Leszek, Heinego
9 lut 14:36
Jerzy:
Nie ma co armaty wyciągać...
| | 1 | | 1 | |
limx→0+ = [ |
| ] = [ |
| ] = 0 |
| | 1 + ∞ | | ∞ | |
9 lut 14:37