matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna
Kam:
Dla jakiej wartości parametru a wykresy funkcji f(x)=ax+3 i g(x)= −2x − 5 przecinają się pod kątem 45? Obliczyłem, że f'(x)=a i g'(x)= −2
9 lut 11:43
Kam:
x
0
=
−8
a+2
?
9 lut 11:45
===:
skorzystaj ze wzoru na kąt między prostymi
https://matematykaszkolna.pl/strona/1228.html
9 lut 11:58