matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
Paula:
Podaj maksymalny przedział, w którym funkcja kwadratowa f (x) = −x( x + 2) jest malejąca
17 sty 20:17
M:
30 kwi 13:43
Podstawy Geometrii:
f(x)=−x(x+2) f(x)=−x
2
−2x
b
x
w
=−
2a
−2
x
w
=−
=−1
−2
f(x) =−x
2
−2x maleje dla x∊[−1,
∞
)
30 kwi 14:57